Managed hosting door True

IBM nog steeds de grootste op dienstenmarkt

Met een omzet van 48,2 miljard dollar blijft IBM volgens cijfers van Gartner onaantastbaar op de it-dienstenmarkt. In vergelijking met de totale markt en met nummer 2, EDS, is de groei echter matig.

De wereldwijde it-dienstenmarkt was in 2006, aldus een rapport van Gartner, goed voor 672,3 miljard dollar. Dat is een stijging van 6,4 procent in vergelijking met 2005 (631,8 miljard dollar). Hoewel business process outsourcing één van de belangrijkste groeiactiviteiten is op die markt (8,6 procent), blijft de ruggengraat van de omzet toch ontwikkeling en integratie, samen goed voor 30 procent van de it-dienstenmarkt.

IBM blijft marktleider met een marktaandeel van 7,2 procent. Het bedrijf is op de it-dienstenmarkt goed voor een omzet van 48,2 miljard dollar. Nummer twee EDS volgt op afstand met een omzet van 21,2 miljard dollar, goed voor 3,2 procent marktaandeel. EDS groeit echter veel sneller dan IBM (en sneller dan de markt). Teen opzichte van vorig jaar deed het bedrijf het 7,6 procent beter. IBM blijft steken op een magere 1,8 procent.

Het Japanse Fujitsu, op nummer 3 met 17,9 miljard dollar, wordt door zijn nulgroei bijna ingehaald door Accenture (17,2 miljard dollar) dat 7,8 procent groei noteerde.

Gartner ziet de omzet van de verzamelde Indiase dienstverleners groeien met maar liefst 33,3 procent, maar het analistenbedrijf stelt dat ze daarmee maar goed zijn voor 3 procent van de it-dienstenomzet. Ter vergelijking: de Amerikaanse firma's produceren 57 procent van die som. "Zonder aanzienlijke overnames zal het voor de Indiase leveranciers nog vele jaren duren voor ze zelfs maar de helft van de omzet van de Amerikaanse bedrijven bereiken," besluit Gartner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.