Managed hosting door True

Topman HP houdt zich op de vlakte

 

Mark Hurd, de ceo van HP spreekt zich in een mail aan alle HP-medewerkers niet uit over de toekomst van Patricia Dunn, de voorzitter van commissarissen, die vorige week in opspraak kwam omdat ze detectives inhuurde om een perslek op het spoor te komen.

Mark Hurd dekt zich in de mail aan alle kanten in. Hij lijkt zich achter Dunn te scharen door te zeggen dat “het lekken van vertrouwelijke bedrijfsinformatie in strijd is met onze gedragslijnen”. Aan de andere kant geeft hij toe dat er een probleem is met het handelen van Dunn: “Er zijn duidelijk dingen gebeurd die onacceptabel zijn.” Hurd wil echter nog geen conclusies trekken: “We reageren niet op speculaties. In plaats daarvan gaan we door met het verzamelen van alle relevante feiten. Ik kan jullie verzekeren dat we tot het uiterste zullen gaan en de juiste acties zullen ondernemen.”

Zondagochtend heeft de raad van commissarissen gedurende enkele uren telefonisch vergaderd. Maandagmiddag, Amerikaanse tijd, komt de raad opnieuw bijeen.

Perkins, de commissaris die ontslag nam nadat hij hoorde van welke technieken Dunn gebruik had gemaakt om het perslek te vinden, suggereerde dit weekend dat Dunn ontslag zou moeten nemen: “Ik denk dat de afgelopen maanden en dagen hebben uitgewezen dat de belangen van HP het best zijn gediend als mevrouw Dunn terugtreedt uit de raad van commissarissen.”

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1697118). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×