Managed hosting door True

Apple breidt onderzoek naar resultaten uit

 

Apple breidt het onderzoek naar de eigen resultaten uit met de afgelopen vier jaar. De toekenning van opties moet nog verder onderzocht worden, meent de computerfabrikant.

De federale overheid in Amerika gebood meer dan zestig bedrijven hun boeken te laten zien. Uit onderzoek bleek dat de toekenningen van opties bij deze bedrijven niet zuiver is verlopen. De maker van de MacIntosh en de iPod startte daarom in juni al een onderzoek naar deze toekenningen in de periode 1997 tot 2001. Nu heeft Apple besloten ook de afgelopen vier jaar onder de loep te nemen. Door de bevindingen bij Apple wordt de bekendmaking van de resultaten uitgesteld.

Apple is zoals reeds gesteld niet het enige bedrijf dat onderzocht wordt. De controverse over de toekenning van opties raakt meer dan zestig bedrijven, waaronder Broadcom, Juniper Networks, McAfee, Rambus en RSA Security. De onthullingen hebben geleid tot een devaluering van de opties, waarbij ten minste twee bedrijven zichzelf in de etalage hebben gezet, Mercury Interactive en M-Systems. HP neemt Mercury Interactive over voor 4,5 miljard.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1657415). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×