Managed hosting door True

Gerucht: AMD en ATI maken vandaag overname bekend

 

AMD heeft plannen om ATI Technologies te kopen voor 5,6 miljard dollar. Volgens verschillende bronnen, zoals Globeandmail.com en The Inquirer, vragen de fabrikanten hun aandeelhouders vandaag toestemming voor een overname.

Globeandmail.com baseert de geruchten op bronnen bij een investeringsbank en er zouden ook directeuren van AMD gezien zijn bij het kantoor van ATI in Markham. Een woordvoerder van AMD zei tegen MarketWatch dat er vanmiddag om 14:00 uur een persconferentie gehouden wordt, maar ze gaf geen details over de reden van de bijeenkomst.

Door de producten van ATI toe te voegen aan het portfolio van AMD worden de producten van AMD meer geschikt om te gebruiken in consumenten elektronica. De markt van consumenten elektronica is voor de chipindustrie is een interessante en snelgroeiende markt.

Analisten twijfelen echter nog steeds of de overname daadwerkelijk plaats zal vinden. Dit zou echter niet in de gevoerde strategie van AMD passen. Het bedrijf richtte zich tot op heden vrijwel exclusief op de productie van processoren. Ook de banden van ATI met Intel zullen na de overname met AMD minder hecht worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1633360). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

het is geen gerucht (meer); AMD bevestigt dit op haar website
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~110899,00.html

Vacatures bij ATI
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×