Managed hosting door True

Aegon verbindt zich aan mobiele ontwikkelaar Mobgen

 

Verzekeringsconcern Aegon heeft een minderheidsbelang genomen in de mobiele ontwikkelaar Mobgen uit Amsterdam. Het bedrijf ontwikkelt mobiele systemen en applicaties voor digitaal klantcontact voor grootzakelijke klanten in de detailhandel, reiswereld en financiële-sector. Bij het bedrijf, opgericht in 2010, werken ruim 150 man. Naast een vestiging in Amsterdam zijn er kantoren in London, A Coruña en Malaga.

Mobgen ontwikkelt en onderhoudt zogeheten mobiele ‘engagement’ platformen die de band tussen merken en consumenten versterken. Zij verzorgen onder andere mobiel betalen en de integratie van loyality accounts in mobiele applicaties. Daarnaast levert het bedrijf oplossingen voor augmented reality en internet of things (IoT). 

Aegon wil door de investering beter gebruik kunnen maken van de ontwikkelmogelijkheden van Mobgen. Met name voor het ontwikkelen van nieuwe digitale financiële diensten. Opmerkelijk is wel dat de verzekeraar al in medio 2015 samen met de Indiase ict-offshore-specialist HCL een studio in Voorburg opende om samen sneller innovatieve producten en diensten op de markt kunnen aanbieden, zoals internet- en mobiele apps.

Los hiervan heeft Aegon een investeringsvehikel dat geld steekt in veelbelovende fintech-bedrijven, zoals EyeOpen, Newest Industry, OnnaOnna, Figlo en Kroodle

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5740339). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×