Managed hosting door True

PointOne levert risicokapitaal voor technostarters

Point-One lanceert een fonds voor startende technische mkb'ers. Zij kunnen 50.000 euro tot 750.000 euro ontvangen, afhankelijk van hun ontwikkelingsfase. Dit Starter Fund is het eerste fonds dat wordt gelanceerd binnen het Point-One Innovation Fund.

Point-One lanceert het Point-One Innovation Fund. Dit is een organisatie met als doelstelling om het aantal technostarters in Nederland te laten groeien. Daarnaast hoopt de organisatie winst te genereren voor investeerders.

Tegelijk wordt ook het eerste concrete fonds van het Point-One Innovation Fund geïntroduceerd: het Point-One Starter Fund. Dat richt zich op technostarters in Nederland in de nanoelektronica en embedded systemen. Een startend technisch midden- en kleinbedrif kan van dit fonds een financiering ontvangen van 50.000 euro tot 750.000 euro, afhankelijk van zijn ontwikkelingsfase. Er zijn inmiddels een aantal contacten gelegd met technostarters die mogelijk aanspraak kunnen maken op het fondskapitaal, dat 8 à 10 miljoen euro zal bedragen. Institutionele beleggers in het fonds zijn bedrijven als ASML, NXP, VDL en PARCOM.

Cees Jan Koomen, Founder en Managing Partner van het Point-One Innovation Fund: "Het fonds biedt niet alleen high risk financiering, maar is ook actief betrokken bij start-ups. Het fonds adviseert en begeleidt de technostarter met professionele hulp en legt contacten met zakelijke partners of klanten. De starter maakt daarbij deel uit van het netwerk dat bestaat uit experts in uiteenlopende gebieden, zoals technologie, ondernemerschap, management en financiën. De kans op succes wordt zo sterk vergroot."

Point-One is een strategisch innovatieprogramma waarin kleine en grote bedrijven, opleidingsinstellingen en kennisinstituten samenwerken om de huidige positie van Nederland op het gebied van nanoelektronica en embedded systemen uit te bouwen tot Silicon Valley-proporties. Concreet wil Point-One in 2011 een omzetgroei realiseren van 30 procent naar 26 miljard euro, 20.000 additionele banen en een stevige verankering van de activiteiten in het mkb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.