Managed hosting door True

Keylane koopt Deense branchegenoot Schantz

 

Ronald Kasteel, bestuurder van Keylane.

Leverancier van SaaS-oplossingen voor de verzekerings- en pensioenmarkt Keylane neemt de Deense branchegenoot Schantz over. Volgens Keylane is dat bedrijf de Deense marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor financiële instellingen.

Volgens Ronald Kasteel, lid van de raad van bestuur van Keylane, zorgt de overname voor meer slagkracht in een consoliderende markt
. De overname past in de ambitie om op eigen kracht en via overnames één van de grootste Europese leveranciers voor software-oplossingen op de verzekerings- en pensioenmarkt te worden. 

Ook vergroot Keylane haar aanwezigheid in het noorden van Europa. De overname van Schantz leidt bovendien tot een uitbreiding van het productportfolio, zoals planningssoftware voor Europese klanten actief in de financiële sector, aldus Kasteel.

Hij stelt dat de marktontwikkelingen in de financiële sector, zoals de noodzaak voor een meer klantcentrale aanpak, kostenreductie en digitalisering, een steeds grotere flexibiliteit van de belangrijkste ict-systemen vragen. Volgens de koper biedt de overname een combinatie van twee organisaties die een solide basis vormen voor toekomstige, internationale groei en wordt onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten versneld.

Keilen Software Suite

Volgens 
Jesper Essendrop, directeur van Schantz, kennen Nederland en Denemarken de meest uitgebreide levens- en pensioenvoorzieningen. 'Met de overname kunnen we geavanceerde oplossingen bieden om uitgebreide diensten te leveren door de gehele leven en pensioenketen, gebaseerd op het gecombineerde aanbod van Keylane en Schantz.'

De producten Schantz Live, Schantz Valuation en Schantz Advice worden opgenomen in de Keylane Software Suite. Naar verwachting wordt de uiteindelijke transactie in de tweede helft van april afgerond.

Keylane’s producten omvatten modulaire schade-, leven- en pensioenoplossingen om alle kernprocessen te ondersteunen. Het hoofdkantoor van Keylane bevindt zich in Utrecht. Het bedrijf telt meer dan zeshonderd medewerkers en levert diensten aan meer dan honderd verzekeraars en pensioenuitvoerders via kantoren België, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden en Groot-Brittannië.

1994

Schantz is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van financiële software-oplossingen die zijn ontworpen om de bedrijfsprocessen van levens- en pensioenverzekeraars en banken te stroomlijnen.

Sinds de oprichting in 1994 is Schantz in hoog tempo gegroeid; op dit moment gebruiken meer dan honderd financiële instellingen in Denemarken de software van Schantz. Het gaat onder meer om een standaardkernoplossing voor leven- en pensioenverzekeringen voor individuen en collectief verzekerden.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5991476). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×