Managed hosting door True

TSS neemt Infoflex Data uit Zweden over

Derde buitenlandse overname in korte tijd voor ICT-groep

 

ICT-groep Total Specific Solutions (TSS) uit Utrecht betreedt de Noordse regio met de overname van Infoflex Data. Het bedrijf uit Stockholm richt zich op de autobranche en levert software aan dealers en garages. Voor TSS is dit de tweede overname buiten Nederland in korte tijd: het nam in maart de Franse overheids-automatiseerders Cosoluce en Héliantis.

De TSS-groep is onderdeel van het Canadese Constellation Software Inc (CSI), een holding die investeert in ict-bedrijven actief op bepaalde verticale markten. Het concern heeft in Noord-Amerika en Australië activiteiten ter ondersteuning van de autobranche. De overname van InfoFlex Data versterkt de positie van CSI/TSS in dit marktsegment.

Daarnaast wil TSS onder de vlag van CSI groeien in Europa, na jarenlang overnames in Nederland te hebben gedaan. Het nam begin maart al de Franse softwareleverancier Cosoluce en ict-dienstverlener Héliantis over. Beide bedrijven uit Pau richten zich op de Franse lokale overheid.

Begin dit jaar kocht TSS al NPQ Nederland, de leverancier van het fmis (facility management information system) Prequest uit Bunnik. NPQ levert dit systeem in de Benelux. Een tweede productlijn van NPQ, FM Insight, valt buiten de transactie en gaat verder onder eigen naam. FM Insight is een fmis dat in een SAP-omgeving draait.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6011194). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×