Managed hosting door True

NEH host corporatie-ERP Cegeka in cloud

 

NEH Shared Services uit Leusden heeft twee contracten met woningcorporaties gesloten voor het beheren van hun primaire systeem Empire van Cegeka-DSA in de cloud. Het betreft woningcorporatie Casade uit Waalwijk en Woonwenz, een corporatie uit Venlo.

Roel van Gur, directeur-bestuurder van Casade (11.000 verhuurbare eenheden = vhe's): 'Dit type ict-contracten zijn ingewikkelde contracten, omdat ze niet tot de kernactiviteiten van Casade behoren. We hebben partijen nodig die met ons een partnership aan willen gaan.'

Corporaties besteden steeds meer activiteiten uit die niet tot hun kern behoren, waaronder ict. Door de opkomst van cloud computing is het aantrekkelijker geworden om het beheer van it-omgevingen buiten de deur te plaatsen. Bovendien is het voor corporaties lastig om voldoende kennis van nieuwe it-ontwikkelingen aan boord te houden.

Ook woningcorporatie Woonwenz (tienduizend vhe's) koos er voor zijn recent gekozen primaire pakket Empire te laten hosten in een cloudomgeving van NEH. Wel duurt dit nog even, omdat Dynamics Empire door Woonwenz volgens planning in november 2017 in gebruik wordt genomen.

Overigens biedt Cegeka-DSA zelf ook hosting- en applicatiebeheerdiensten aan via het moederbedrijf Cegeka. Dat beschikt onder andere over een nieuw datacenter in Geleen. 'Maar', zegt commercieel directeur Hein Brockhoff van Cegeka-DSA, 'we laten klanten vrij in hun keuze. Wij doen niet aan gedwongen winkelnering. Er zijn diverse Empire-klanten die we wel via Cegeka hosten, maar er zijn ook corporaties die voor een andere cloudaanbieder kiezen zoals NEH.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5913250). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×