Managed hosting door True

Afas ziet omzet en winst stijgen

CFO Mars denkt in 2016 honderd miljoen euro-grens te overschrijden

 

Stijging

Afas ziet zowel de omzet als de winst in het boekjaar 2015 toenemen. Het softwarebedrijf uit Leusden sluit 2015 af met een omzet van 92 miljoen euro, een stijging van 16 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De netto-winst steeg met 20 procent naar dertig miljoen euro. Dit was vorig jaar zo’n 25 miljoen euro. Zo blijkt uit de jaarcijfers.

De omzet van Afas Software is de afgelopen jaren gestegen. In 2014 realiseerde het bedrijf een omzet van bijna tachtig miljoen euro. Dit steeg in 2015 met 16 procent tot 92,3 miljoen euro. Het bedrijf verwacht voor komend jaar, 2016, een minimale groei van 12 procent. Hiermee zou het bedrijf voor het eerst een omzet boven honderd miljoen euro bereiken.

Veranderingen

Volgens Arnold Mars, cfo bij Afas Software, heeft 2015 zich gekenmerkt als een jaar waarin verandering en innovatie centraal stonden. ‘Deze veranderingen hebben een grote impact op de toekomst. Neem de integratie van Qlik Sense als voorbeeld. Hierdoor hebben klanten nog meer inzicht in hun cijfers en bedrijfsresultaten’, aldus de cfo.

Mars vervolgt dat er in 2015 veel gebeurd is in diverse markten. ‘Ook onder onze klanten hebben we kwetsbaarheid gezien, waar faillissementen helaas onoverkomelijk waren. Juist dan blijkt het belang van automatisering, en de efficiëntie die hiermee gerealiseerd wordt.’ Volgens hem kunnen bedrijven het niet veroorloven om businessplannen op lange termijn uit te stippelen, maar moeten direct kunnen acteren op actuele informatie. ‘Er wordt gestreefd naar minder maatwerk, en meer naar standaardoplossing.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5695562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×