Managed hosting door True

Keylane en Finavista helpen ASR met datamigratie

 

Keylane, leverancier van software voor de verzekerings- en pensioensector, en datamigratiespecialist Finavista hebben het eerste deel van de portefeuille levensverzekeringen van ASR gemigreerd naar het polisadministratiesysteem Leanapps Life. De komende periode worden meer leven-portefeuilles gestandaardiseerd en overgezet naar deze schaalbare oplossing van Keylane.

Op deze wijze wil verzekeraar ASR voor de lange termijn zowel de beheersbaarheid van kosten als de continuïteit en kwaliteit van dienstverlening aan klanten borgen. In het verleden hebben levensverzekeraars namelijk een grote diversiteit aan producten aangeboden. Het merendeel van deze producten wordt niet meer verkocht, maar loopt voor bestaande klanten nog wel jarenlang door waardoor de beheerskosten een probleem zijn geworden. Dit zijn de zogenaamde ‘closed-book’-producten.

ASR verwacht door de inzet van het nieuwe administratiesysteem en een standaardisatie van de producten de kosten te kunnen variabiliseren. In vervolg worden ook de overige delen van de portefeuille levensverzekering door Finavista gestandaardiseerd en overgezet naar de schaalbare standaardoplossing van Keylane.

Ralf Timmer, lid van de directieraad van Keylane, zegt dat door de goede samenwerking tussen ASR Leven, Finavista en Keylane in minder dan een jaar tijd een compleet nieuwe polisadministratie voor een deel van de portefeuille levensverzekeringen is geïmplementeerd, inclusief portalen voor de intermediair en klanten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5660449). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×