Managed hosting door True

Sqills levert Irish Rail ticketingsysteem

 

Sqills, een Nederlandse leverancier van verkoop- en distributiesoftware voor de vervoerssector, levert Irish Rail (Iarnród Éireann) een dynamisch ticketingssysteem. Sqills, met hoofdkantoor in Enschede, maakt deel uit van het winnende consortium onder leiding van de Amerikaanse defensie- en vervoers-automatiseerder Cubic. Dit consortium kreeg een multi-miljoenen-opdracht om de software van Iris Rail te moderniseren.

Commercieel directeur Gerry Culligan van Irish Rail, stelt dat het huidige reserverings-, prijs-, ticket- en distributiesysteem gedateerd is. Het hart van het nieuwe systeem wordt nu gevormd door de Sqills S3 Passenger-suite.

Met de software, die al in gebruik is bij andere openbaarvervoeraanbieders, kunnen tariefswijzigingen makkelijk worden doorgevoerd naar alle verkoopkanalen en kunnen reizigers ook online tickets bestellen en eventuele wijzigingen in hun reis doorvoeren. Ook biedt de S3 Passenger-suite beter inzicht in de bezettingsgraad van een trein en kan Irish Rail daarmee de verkoop van goedkopere tickets tijdens daluren optimaliseren.

Binnen het consortium is Cubic de systeemintegrator en Sqills de softwareleverancier. Daarnaast is CRMCulture aangetrokken om de tools op het gebied van klantrelatiebeheer (customer relationship management - crm) te integreren en levert de divisie Rail Solutions van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF expertise op het gebied van operationele treinprocessen.

Sqills

Sqills levert verkoop- en distributiesoftware voor stedelijke, regionale en lange afstand treinsystemen. Het bedrijf is ontstaan uit de fusie in 2008 van JB-IT, Mulmerce en Intervation. Bij het bedrijf werken inmiddels zo'n honderd man, met vestigingen in Enschede, Zandvoort en het Turkse Instanbul.

Volgens commercieel directeur Wouter Cassee is 'dit miljoenencontract en de samenwerking met Irish Rail en Cubic Transportation Systems een belangrijke stap voorwaarts in de wereldwijde verkoop van onze S3 Passenger-software en onze verdere internationale groei.'

Tot de klantenkring van Sqill behoren onder nadere NS, NS International, Arriva, Syntus, Qbuzz, Veolia, GVB en HTM.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5211526). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×