Managed hosting door True

Boeing koopt softwarebedrijf Miro Technologies

 

CH-47F Chinook

Vliegtuigbouwer Boeing heeft het Amerikaanse Miro Technologies overgenomen van investeerder Solis Capital Partners. Miro Technologies levert beheer- en onderhoud- en planningsoftware voor militair materieel en luchtvloten. Het bedrijf, met vestigingen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Saoedi-Arabië, wordt onderdeel van de wereldwijde Services & Support-divisie van Boeing. Er is geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Solis Capital Partners nam Miro acht jaar geleden over van Spirent, een Britse communicatiespecialist. Er werken 120 man bij het softwarebedrijf. Koper Boeing gebruikt het softwarepakket Goldesp in zijn divisie Defense Space & Security. Ook treedt Miro als onderaannemer op in een groot logistiek vernieuwingsprogramma Lognec bij het Britse ministerie van Defensie, waarvan Boeing partner is.

Met de overname wil Boeing zijn ketenbeheersoftware-productlijn versterken en klanten beter kunnen ondersteunen bij operaties op de grond, in de lucht, op het water en in de ruimte.

Andere klanten van Miro zijn onder andere Nasa, het Australische en Saoedische leger, het ministerie van Defensie in Oman, Bae Systems, SAS en TNT Airways.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4586849). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×