Managed hosting door True

Acquisitie op losse schroeven, nieuwe bieders weer welkom

Prodware verlaagt op valreep bod Qurius

 

De Franse ict-dienstverlener Prodware is niet langer bereid minimaal zeven miljoen euro in aandelen te betalen aan de aandeelhouders van Qurius. Het bedrijf wil een lager bedrag, maar Qurius zegt hier geen genoegen mee te nemen. De Microsoft-dienstverlener trekt nog een week uit om dit conflict met Prodware op te lossen maar laat tevens weten opnieuw open te staan voor andere overnamebiedingen. Detron blijkt nog steeds op het vinkentouw te zitten.

Afgelopen 31 juli werd bekendgemaakt dat de beursgenoteerde ict-dienstverlener Qurius in Zaltbommel zou worden overgenomen door Prodware. Deze Franse partner had al eerder onderdelen van Qurius gekocht en bood 18,5 miljoen euro voor de rest van de kwakkelende Microsoft-dienstverlener. Dit overnamebod was deels uit contanten, en deels uit aandelen opgebouwd.

Medio september liet Qurius weten geen alternatief bod binnen had gekregen. Het overnamebod van Prodware zou daarom voorgelegd worden aan de aandeelhouders op een buitengewone algemene vergadering op 4 oktober. Als de aandeelhouders akkoord zouden gaan, zou Qurius definitief in handen komen van Prodware.

Nu Prodware volgens Qurius zijn bod eenzijdig en substantieel wil verlagen, gaat de overname voorlopig niet door. De agenda van deze aandeelhoudersvergadering is inmiddels aangepast, laat Qurius weten. Het bedrijf zegt in overleg met zakenbank NIBC een week uit te trekken om in onderhandeling met Prodware tot een hogere opbrengst voor de aandeelhouders van Qurius te komen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Maar, meldt Qurius, gezien de handelswijze van Prodware meent het bedrijf 'dat het niet langer gebonden is aan de sluiting van de periode om een concurrerend bod te kunnen accepteren'. De Dynamics-specialist nodigt partijen uit om zo'n dergelijk bod te doen.

Bestuursvoorzitter George Banken van automatiseerder Detron, die ook belangstelling had voor een overname van Qurius maar de gevraagde prijs te hoog vond, kijkt op van de gang van zaken. 'Wij hebben natuurlijk nog steeds interesse. Dat zullen we weer opnieuw laten weten aan Qurius.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4569161). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.