Managed hosting door True

Haag Wonen neemt SAP af uit Ctac-cloud

 

CTAC

De Haagse woningcorporatie Haag Wonen heeft zijn volledige SAP-omgeving ondergebracht in het datacenter van Ctac. De organisatie breidt hiermee de bestaande samenwerking met de ict-dienstverlener uit. Ctac is sinds 2010 verantwoordelijk voor het functioneel en technische beheer van het SAP-platform bij Haag Wonen. Door de overstap naar de Ctac-clouddiensten komt daar nu hosting bij.

De SAP-omgeving, met erp, business intelligence en NetWeaver, draait met het oog op de gewenste beschikbaarheid en beveiliging in het dubbel uitgevoerde Ctac-datacenter en wordt daar beheerd door de professionals van de dienstverlener. Haag Wonen maakt sinds 2007 gebruik van SAP als centraal platform voor de ondersteuning van de primaire processen.

Chare-systeem

In de woningcorporatiebranche is de laatste jaren sprake geweest van schaalvergroting door bijvoorbeeld fusies en een toenemende professionalisering van de bedrijfsvoering. Ook is het belang van het faciliteren van de groeiende hoeveelheid klantcontacten toegenomen. Dat vereist onder meer een professionele en flexibele it-omgeving met een geïntegreerd systeem voor het ondersteunen van alle activiteiten, variërend van (financiële) administratie, workflowmanagement en crm-toepassingen tot en met vastgoedbeheer, dagelijks onderhoud en projectontwikkeling. Ctac ontwikkelde samen met de branche het Chare-systeem, een gecertificeerde SAP Business All-in-One-template voor de corporatie- en vastgoedmarkt.

Door de SAP-omgeving volledig bij Ctac onder te brengen, kan Haag Wonen zich beter richten op zijn kerntaken. De corporatie profiteert niet alleen van de uitgebreide expertise van Ctac op het gebied van SAP in de corporatiesector, maar ook van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de clouddiensten van Ctac. Daarnaast beschikt Ctac over de nodige kwaliteitscertificaten, zoals Kema/ISO 27001 en Code Informatiebeveiliging.

Geen omkijken naar

'Wij werken al jaren met Ctac samen', zegt Ria Koppen-Kreyne, directeur Bedrijfsvoering bij Haag Wonen. 'Zo waren we als corporatie een van de pioniers op SAP-gebied en waren we nauw betrokken bij de ontwikkeling van Chare. Onze overstap naar de clouddienstverlening van Ctac is een logische volgende stap in onze samenwerking. Door deze keus zijn wij verzekerd van optimale beschikbaarheid van onze erp-omgeving en hebben we zelf geen omkijken naar zaken als beveiliging, updates en aanpassingen. Ctac zorgt ervoor dat alle functionaliteit dagelijks door onze medewerkers te gebruiken is.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4565907). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.