Managed hosting door True

Opheffing beurs-nv Qurius al begin 2013 een feit

 

De opheffing van de beursgenoteerde ict-dienstverlener Qurius in Zaltbommel kan al begin 2013 een feit zijn. Dat blijkt uit een circulaire die de onderneming onlangs heeft opgesteld om aandeelhouders te informeren over de voorgenomen opheffing van de onderneming. Op 31 juli 2012 maakte Qurius bekend zijn bedrijfactiviteiten voor 18,5 miljoen euro te verkopen aan de Franse branchegenoot Prodware. Daarna zal de beurs-nv Qurius worden opgeheven.

De circulaire voor aandeelhouders geeft een precieze tijdsplanning voor de verkoop van de activiteiten van Qurius aan Prodware en de daarop volgende opheffing van de beurs-nv. Tot 12 september 2012 hebben andere partijen de tijd om het bod van Prodware op Qurius Nederland, Tsjechië en de dochteronderneming QIPtree te verbeteren. Die bedrijfsonderdelen gaan naar een andere partij als het bod van Prodware met minimaal 1,5 miljoen euro wordt verbeterd.

Op 4 oktober 2012 spreken aandeelhouders van Qurius zich uit over het bod dat er dan ligt. Omstreeks 18 oktober zal de transactie rondom de verkoop van de onderneming zijn voltooid.

Vereffening

De aandeelhouders besluiten op 4 oktober ook over de opheffing van de beurs-nv. Begin 2013 verwachten de vereffenaars de opheffing van Qurius af te ronden en over te gaan tot de uitdeling. Daarbij worden de bezittingen van de nv op dat moment verdeeld onder de aandeelhouders en anderen die daarop aanspraak kunnen maken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4554309). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×