Managed hosting door True

Qurius praat met meerdere potentiële bieders

 

Microsoft-dienstverlener Qurius maakt bekend dat het behalve met Prodware inmiddels met meerdere geïnteresseerde bieders praat. De potentiële overnamepartijen komen uit binnen- en buitenland. Volgens het slechtdraaiende Qurius wordt bij elke kandidaat bekeken in hoeverre het belang van de klanten op de lange termijn gewaarborgd kan worden. Het bedrijf kreeg veel kritiek omdat het alleen met de Franse minderheidsaandeelhouder Prodware onderhandelde over de verkoop van de Nederlandse en Duitse activiteiten.

Qurius zegt in de gesprekken met potentiële bieders een aantal criteria te hanteren: het belang van de klanten in relatie tot andere belanghebbenden (personeel, aandeelhouders), de kwaliteit van de gepresenteerde business case en de financiële draagkracht van de kandidaat. De onderhandelingen met Prodware lopen overigens gewoon door.

Dat Qurius in eerste instantie alleen met Prodware sprak, was menigeen een doorn in het oog. Zo vroeg bestuursvoorzitter George Banken van automatiseerder Detron zich af of het beursgenoteerde Qurius hiermee wel het belang van de aandeelhouders - de eigenaren - voldoende diende. Detron is namelijk een van de partijen die een bod wil doen op Qurius Nederland en ook in de boeken wil kunnen kijken.

Qurius liet in een reactie hierop weten dat elke geïnteresseerde partij welkom is en contact kan opnemen met de vennootschap.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4538011). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×