Managed hosting door True

Wolters Kluwer koopt TMS-tak Transics België

 

Wolters Kluwer heeft opnieuw een overname gepleegd. Het informatieconcern heeft de transport management system (tms)-divisie TAS van de Belgische logistieke dienstverlener Transics International overgenomen voor 3,5 miljoen euro. De tms-tak van Transics uit Ieper wordt opgenomen in de groep Wolters Kluwer Transport Services, dat weer onderdeel is van de divisie Financial & Compliance Services.

Wolters Kluwer noemt de overname een logische aanvulling op zijn logistieke portals Teleroute en Transwide en het softwarepakket Tivios voor transportplanning. De tms-tak van Transcis levert het administratieve softwareproduct TAS waarmee (kleinere) transport- en logistieke bedrijven hun orders kunnen beheren. In België en Luxemburg zijn er zo'n driehonderd klanten. Wolters Kluwer wil de TAS-software ook buiten deze landen gaan verkopen.

Lexi-Comp, Toppower en Twinfield

Het Belgische Transics heeft de TAS-activiteiten verkocht omdat het zich volledig wil richten op zijn kerntaken: fleetmanagementsoftware en -hardware voor de bovenkant van de transport- en logistieke sector.

Voor Wolters Kluwer is deze acquisitie de vierde in een paar maanden tijd. Het concern uit Alphen aan den Rijn kocht recent ook Lexi-Comp, Toppower en Twinfield.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4034679). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Wolters Kluwer
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×