Managed hosting door True

Maarsen Groep gaat voor standaardpakket

 

Vastgoedinvesteerder Maarsen Groep heeft het pakket GPMS van DSA Vision geselecteerd als primair bedrijfsinformatiesysteem. GPMS (Global Property Management System) is bedoeld voor het ondersteunen van de exploitatie én de ontwikkeling van het vastgoed. Maarsen Groep zocht hiervoor standaardsoftware. Het gaf na een selectietraject de voorkeur aan de Microsoft Navision-oplossing van DSA Vision boven een SAP-vastgoedmodule systeem van Ctac.

Fons Louter, financieel directeur van de Maarsen Groep, stelt dat zijn bedrijf het afgelopen jaar veel tijd heeft geïnvesteerd in een nieuwe automatiseringsstrategie. Daarbij is de nadruk komen te liggen op het gebruik van zo min mogelijk maatwerk. 'In de vastgoedsector zijn er veel leveranciers die zich alleen toeleggen op systemen voor exploitatie, de vastgoedbeleggingen. Wij zochten naar een standaardpakket dat ook het ontwikkelen van vastgoed kan ondersteunen.'

Staat van dienst

In het selectietraject keek Maarsen Groep zowel naar SAP als naar Microsoft. Uiteindelijk koos het voor op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde GPMS van DSA Vision. Die kreeg een lichte voorkeur boven de Ctac Real Estate-oplossing op basis van SAP. Louter: 'De software van DSA Vision beschikt over functionaliteit voor vastgoedexploitatie én projectmanagement. Met dat laatste kunnen we de vastgoedontwikkeling gaan ondersteunen.' Daarnaast wijst hij op de staat van dienst die het softwarebedrijf uit Hoofddorp in de woningcorporatiemarkt heeft opgebouwd met het primaire pakket Empire. Elementen daaruit zijn ook terug te vinden in GPMS voor de commerciële vastgoedmarkt. DSA Vision heeft 22 commerciële vastgoedbedrijven en 24 woningcorporaties als klant.

Vaste prijs

DSA Vision krijgt op basis van een vaste prijsafspraak tot 15 oktober van dit jaar de tijd om het systeem af te stemmen op de bedrijfsprocessen van Maarsen Groep. De software ondersteunt alleen het documentbeheer niet. Daarvoor zoekt het vastgoedbedrijf nog een oplossing, die het liefst ook op Microsoft Navision is gebaseerd.

Maarsen Groep, met kantoren in Amsterdam en Rotterdam, is vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar van commercieel vastgoed en appartementen, en is vooral werkzaam in de Randstad.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3361668). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×