Managed hosting door True

Ctac boekt 2,2 miljoen euro verlies

 

Crisis

Ict-dienstverlener Ctac boekt over het jaar 2009 een verlies van 2,2 miljoen euro. In 2008 boekte het Bossche bedrijf nog een recordwinst van 4,9 miljoen euro. De SAP- en erp-dienstverlener heeft last van de teruggelopen vraag naar ict-dienstverlening als gevolg van de economische crisis. De omzet liep met 5 procent terug van 72,3 miljoen euro in 2008 tot 68,4 miljoen euro in 2009.

De bedrijven die de dienstverlener het afgelopen jaar kocht, hielden de omzet op peil. Autonoom daalde de omzet met 18 procent. 

Interim-directeur Henny Hilgerdenaar: 'Het afgelopen jaar was voor Ctac een lastig jaar. Door de economische crisis kreeg de vraag naar ict-diensten een zware klap. Ondanks de negatieve resultaten, zijn we het jaar redelijk doorgekomen. We hebben ons gedurende het jaar snel kunnen aanpassen aan de terugval in de vraag, met name door afbouw van onze flexibele inhuur van personeel.'

Ctac verwacht dat de specialistische kennis en expertise van eigen medewerkers zorgt voor een sterke concurrentiepositie als de markt weer aantrekt.

Recordcijfers

In 2008 boekte de dienstverlener uit Den Bosch de hoogste omzet en winst sinds de oprichting van het bedrijf in 1992. De omzet steeg met 44 procent te opzichte van het jaar ervoor en kwam uit op 72,3 miljoen euro. De nettowinst kwam in 2008 uit op 4,9 miljoen euro waar het bedrijf in 2007 nog 1,7 miljoen euro noteerde.

Toenmalig ceo Bart Hogendoorn, die in het laatste kwartaal van 2008 en de eerste maanden van 2009 'lichte druk' op de financiële resultaten ervoer, verwachtte door de sterke financiële positie een mogelijke terugloop van de vraag in 2009 op te vangen.

Bart Hogendoorn

Hogendoorn stapte begin 2010 plotseling op als algemeen directeur van erp-dienstverlener na een verschil van inzicht met de raad van commissarissen over het aansturen van de organisatie. Hogendoorn werkte sinds augustus 2008 voor de Bossche dienstverlener. Het bedrijf benoemde Henny Hilgerdenaar tot interim-ceo. Hilgerdenaar geeft geen winst- of omzetverwachtingen af voor 2010 maar stelt dat de vraag naar ict-diensten in de eerste maanden van 2010 voorzichtig aantrekt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3288463). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.