Managed hosting door True

Ctac opent Frans kantoor voor SAP in retail

 

Ict-dienstverlener Ctac gaat de Franse markt op met zijn SAP-template Fit4Retail en het softwarepakket XV Retail. Het Bossche bedrijf opent hiervoor een vestiging in Parijs. Dit kantoor richt zich met name op de verkoop van software aan middelgrote bedrijven in de retailmarkt waarvoor een volledig SAP-systeem te duur en te uitgebreid is. De dienstverlener neemt daarnaast een meerderheidsbelang in Alpha Distri, dat de wereldwijde distributierechten bezit van het softwarepakket XV Retail.

Ctac is al in het bezit van de distributierechten voor XV Retail in combinatie met SAP in de Benelux. De overige distributierechten vallen onder Alpha Distri. De hoogte van de distributierechten die zijn ondergebracht bij Alpha Distri is twintig procent van de totale omzet uit licenties en onderhoud. Ctac betaalt vier ton in euro's voor het meerderheidsbelang van 50,5 procent.

De combinatie van de SAP-template en XV Retail die Ctac nu in Frankrijk op de markt brengt, wordt in Nederland gebruikt door onder andere KPN Retail en Agerland, de keten achter de Boerenbond-winkels.

XV Retail

De SAP for Retail-template moet een detaillist ondersteunen in zijn kernprocessen. XV Retail integreert kassasystemen (points of Sale), winkellogistiek en webwinkels in één administratiesysteem.

Ctac nam eerder XV Retail-ontwikkelaar Crossverge over door alle uitstaande aandelen te kopen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3266948). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×