Managed hosting door True

Ctac beheert SAP onderwijsinstellingen

 

Ict-dienstverlener Ctac heeft twee Europese aanbestedingen gewonnen. Het gaat om de hosting en het technisch- en applicatiebeheer van SAP-systemen van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Tilburg (UvT). De opdracht van de Amsterdamse hogeschool heeft een looptijd van drie jaar en een waarde van 261.000 euro. De overeenkomst met de Tilburgse universiteit heeft een looptijd van vier jaar. De contractwaarde van die opdracht is niet bekendgemaakt.

De HvA brengt door het nieuwe contract het beheer van zijn SAP-systeem onder bij één partij. Eerder was het beheer van verschillende onderdelen van het bedrijfsinformatiesysteem uitbesteed aan verschillende dienstverleners.

Voor de UvT is het pensioen van een aantal ict-medewerkers met specifieke SAP-kennis één van de redenen om het beheer uit te besteden. Informatiemanager Leon van Gorp voegt daar aan toe dat de universiteit SAP gebruikt voor secundaire administratieve processen. 'Daardoor is een beschikbaarheid van vierentwintig-keer-zeven geen zwaarwegende voorwaarde. Wij zochten geen rigide dienstverleningspakket met zeer gedetailleerde serviceafspraken. Ctac wist dit in te vullen met een aanbod op maat.'

De Bossche dienstverlener is gestart met de transitie van het SAP-systeem van de HvA naar zijn datacenter in Den Bosch. Dat zal naar verwachting in het voorjaar van 2010 zijn afgerond. De migratie van het SAP-systeem van de UvT is op 1 januari 2010 afgerond.

Toekomst

De dienstverlener verwacht in de toekomst ook betrokken te worden bij SAP-projecten die bij de onderwijsinstellingen uit Amsterdam en Tilburg op de planning staan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3252236). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ik dacht dat Phobos de hosting deed voor UVT?

Niet meer na de aanbesteding. UVT stapt dus over van Phobos naar CTAC.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×