Managed hosting door True

Sapphire begint gelijktijdig in Europa en VS

 

Softwareleverancier SAP organiseert zijn gebruikersconferentie Sapphire dit jaar tegelijkertijd in het Duitse Frankfurt en het Amerikaanse Orlando. Keynotes die de directie op de ene locatie presenteert, worden live geprojecteerd op beeldschermen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. 'De technologie staat dat inmiddels toe', vertelt SAP-woordvoerder Cees Kardolus. Vorig jaar schrapte het bedrijf nog de Europese conferentie.

Naast de fysieke aanwezigheid besteedt het softwarehuis volgens de voorlichter dit jaar veel aandacht aan online. 'Via videoconferencing hebben we de mogelijkheid om meer mensen te bereiken dan voorheen. Bovendien nemen we veel presentaties op en zetten die online.' Behalve keynotepresentaties en technische sessies is er op beide locaties ook een beursvloer.

Het Europese en het Amerikaanse evenement vinden plaats van 17 tot en met 19 mei 2010. Kardolus vertelt dat de agenda van de twee conferenties nog niet bekend is. Hij verwacht dat op elk van de locaties een SAP-topman aanwezig is en keynotes voor zijn rekening neemt. SAP heeft sinds begin februari 2010 twee ceo's, nadat topman Leo Apotheker zijn congé kreeg.

Lokale inhoud

In 2009 werd de Europese conferentie nog geschrapt, doordat gebruikers volgens SAP meer lokale inhoud zochten. 'Het is voor veel klanten moeilijk gebleken om interactie te hebben met lokale partners. Ook kunnen de partners vrijwel geen lokale content presenteren voor zo'n ruim publiek', vertelde Kardolus vorig jaar.

SAP organiseerde in 2009 het reizende gebruikersevenement World Tour dat langs diverse landen kwam. Ook in 2010 wordt het evenement gehouden. In oktober doet de karavaan Nederland aan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3246342). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×