Managed hosting door True

Capgemini koopt Zweeds bedrijf in ERP-niche

Dit artikel delen:
rekenmachine calculator erp administratie

Ict-dienstverlener Capgemini lijft IBX in. Dat is een Zweedse leverancier van webdiensten voor het automatiseren en beheren van bedrijfsinkoop, een niche binnen enterprise resource planning (erp). Capgemini werkt al langer samen met het bedrijf en ziet veel potentie in de markt voor het concept procurement-as-a-service. Organisaties kunnen voordeel behalen als zijn hun wereldwijde inkoop automatiseren en de applicatie daarvoor als webdienst afnemen, redeneert de dienstverlener.

IBX biedt zijn klanten volgens Capgemini als een van de weinige leveranciers de mogelijkheid om hun inkoopproces van begin tot eind via een webdienst te regelen. 'We zien een grote kans om met de overname ons dienstenportfolio voor onze klanten uit te breiden', zegt een woordvoerder van Capgemini. De dienstverlener heeft een uitgebreid uitbestedingspakket en daarin past inkoopsoftware die via het web beschikbaar is.

Inkoopsoftware wordt voor diverse doeleinden ingezet. Zo biedt de software mogelijkheden om bij volumecontracten wereldwijd de laagste prijs te bepalen of om juist de geschiktste inkoopcombinatie van proces, middelen en technieken te achterhalen. Andere organisaties gebruiken de toepassing vooral om inkooptransacties te beoordelen en bedrijfsbreed beleid en compliance te controleren. Met de software kunnen gebruikers ook analyses op verschillende manieren van uitbesteding uitvoeren .

IBX

Capgemini zegt toe te blijven investeren in het huidige portfolio van IBX. Hoewel het bedrijf wordt geïntegreerd in Capgemini, zijn geen ontslagen voorzien. IBX heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm en heeft negen vestigingen in Europa (niet in Nederland) en een in Chicago. In 2009 boekte de onderneming een omzet van 30 miljoen euro. Klanten zijn onder meer Ericsson, Ikea, Volvo, DHL en Lufthansa.

De twee bedrijven maken niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een bijzonder vreemde zet van Capgemini. Capgemini heeft altijd geen software willen verkopen om onafhankelijk te blijven. Het bedrijf past ook niet in de strategie van Capgemini.
Geen slimme zet dus van Capgemini.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.