Managed hosting door True

TU Twente krijgt nieuw studentinfosysteem

 

De technische universiteit Twente stapt op 13 januari 2010 over op een nieuw studenteninformatiesysteem Osiris. Het nieuwe systeem vervangt de oude systemen Fasit en Isis. Leverancier PSB levert het platform. De invoering van het nieuwe systeem is twee weken uitgesteld.

De studentendatabase Isis wordt door steeds minder universiteiten gebruikt. Daarom heeft de leverancier plannen om met het product te stoppen. Het studievolgsysteem Fasit wordt door de universiteit al 25 jaar gebruikt. 'Dit systeem is technisch verouderd', zegt een woordvoerder.

Het nieuwe systeem biedt meer mogelijkheden en is gebruiksvriendelijker ingericht, zegt de universiteit. Daarnaast biedt Osiris uitgebreide managementinformatie op het gebied van inschrijving, het onderwijsproces en de onderwijslogistiek.

TU Twente schreef samen met TU Delft een Europese aanbesteding uit voor de vervanging van Isis. De keuze viel daarbij op Osiris. Volgens de universiteit verloopt de implementatie verder volgens planning en budget.

Vertraging

De vertraging van twee weken komt doordat de conversietesten niet konden worden gedaan. Daarvoor was te weinig capaciteit vanuit de gebruikersorganisatie. 'Een conversie is bijzonder complex en vraag veel inhoudelijke kennis. Zo'n test kan dus niet door iedereen worden uitgevoerd. Op de gevraagde momenten waren betrokkenen ook heel druk met reguliere taken binnen de onderwijsadministratie, bijvoorbeeld roosteren', zegt een woordvoerder.

De universiteit wil het systeem volgend jaar koppelen aan het digitale studieplatform Blackboard en later ook aan het roostersysteem. Door dit roostersysteem weer te koppelen aan Microsoft Outlook, kan een student of medewerker zijn agenda automatisch synchroniseren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3210547). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Gecondoleerd. Hier op de TUD zijn we net over, en het is 1 grote bende ;)

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×