Managed hosting door True

Exact heeft na drie jaar weer CFO

 

Softwareleverancier Exact heeft na drie jaar weer een chief financial officer (cfo). De raad van commissarissen benoemt per 1 januari 2010 Max Timmer op deze post. Timmer volgt Ed Kraaijenzank op, die in augustus 2006 het bedrijf verliet. Zijn werkzaamheden werden in de tussentijd waargenomen door financieel directeur Cees Vermonden, die geen lid is van de raad van bestuur.

Timmer werkte van 2005 tot 2009 als financieel directeur van snoepgoedfabrikant Leaf International. Daarvoor was hij vice president finance & information bij bakkerij-ingrediëntenfabrikant CSM. In 1990 startte hij zijn carrière bij investeringsmaatschappij Gilde Investment Management. Hij studeerde econometrie aan de Erasmas Universiteit in Rotterdam.

In april 2009 werd een nieuwe raad van commissarissen aangesteld, die het benoemen van een nieuwe cfo tot prioriteit maakte. Toch duurde het nog tot december voordat de leverancier een geschikte kandidaat vond. 'Dat het zo lang duurde laat zien dat het niet makkelijk was een goede kandidaat te vinden', zegt woordvoerder Jeroen Bruins Slot. Het aanstellen van een nieuwe cfo werd in april 2009 urgent na het vertrek van Jim Kent uit de raad van bestuur. Daardoor was ceo Rajesh Patel het enige bestuurslid.

Geen probleem

Volgens voorzitter Rolf Deves van de raad van commissarissen is het ontbreken van een CFO de afgelopen drie jaar geen probleem geweest. 'Hoewel de kwaliteit van de financiële afdeling binnen Exact in het verleden uitstekend geborgd was, is een benoeming van een cfo en een uitbreiding van de raad van bestuur een beginsel van goede corporate governance.'

Timmer wordt tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 22 april 2010 voorgedragen als lid van de raad van bestuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3204996). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.