Managed hosting door True

SAP en Siemens breiden zorgsamenwerking uit

 

Softwareleveranciers Siemens en SAP gaan gezamenlijk producten voor de gezondheidszorg slijten. Daardoor kan SAP twee zorgproducten van Siemens aanbieden aan zorginstellingen over de hele wereld. Het gaat om software voor het elektronisch patiëntendossier (epd) en een managementinformatiesysteem van Siemens. De twee Duitse bedrijven werken al langere tijd samen.

Nu ze die samenwerking intensiveren moet het voor klanten makkelijker worden om toegang te krijgen tot nieuwe zorgtechnologie. 'Dankzij de aanwezigheid van SAP in onze belangrijkste markten kunnen we een uitgebreidere serie van oplossingen verzorgen', vertelt directeur Healthcare Kees Smaling van Siemens Nederland.

Een van de epd-systemen dat Siemens levert, i.s.h.med genaamd, maakt onderdeel uit van het SAP Healthcare-portfolio. Deze software helpt zorginstellingen bij het plannen en documenteren van werkprocessen. De programmatuur kan worden uitgebreid zodat instellingen het kunnen gebruiken binnen eigen klinische omgevingen.

Siemens heeft twee platformen voor elektronische patiëntendossiers. Naast het op SAP gebaseerde i.s.h.med levert het concern epd-pakket Soarian. Dat werd in eigen beheer ontwikkeld. Enkele modules van Soarian zijn inmiddels geïntegreerd in i.s.h.med.

Business Intelligence

Het managementinformatiesysteem van Siemens behelst software voor business intelligence en is ook gebaseerd op SAP. De leiding van ziekenhuizen krijgt met de software inzicht in de diensten, kosten en resultaten van de organisatie.

De gezondheidszorg is een belangrijke sector voor Siemens. Het softwareconcern heeft drie hoofddivisies: Energie, Industrie en Gezondheidszorg. Bovendien zijn er enkele verticale bedrijfsonderdelen, zoals IT Solutions & Services. Laatstgenoemde wordt binnenkort een zelfstandig onderdeel binnen de internationale Siemens Groep.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3198557). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

En hoe zit het dan met Soarian versus i.s.h.med?
U schrijft gewoon letterlijk over wat Siemens zegt!
Erg makkelijke journalistiek is dat...

Vacatures bij Siemens
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×