Managed hosting door True

Microsoft en Lindows schikken om naam

 

Microsoft schikt het lopende conflict met Linux-leverancier Lindows voor 20 miljoen dollar. Lindows laat hiervoor zijn -- omstreden -- naam vallen.

Deze schikking is aan het licht gekomen via documenten die Lindows heeft ingediend bij de beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf heeft zijn naam, evenals die van zijn producten, al goeddeels gewijzigd in Linspire. Dit naar aanleiding van juridische verliezen in Europa, waar Microsoft de Linux-leverancier ook voor de rechter had gedaagd. In de Verenigde Staten liep deze zaak al twee jaar.

Lindows schrapt nu die naam, die volgens Microsoft verwarring zaait omdat het teveel op Windows lijkt. De omstreden naam wordt samen met bijbehorende domeinnamen overgedragen aan Microsoft.

Ceo Michael Robertson van de inmiddels bekende Linux-leverancier zegt tevreden te zijn over de schikking en spreekt van zakelijk zinnige voorwaarden voor beide bedrijven. "Lindows zal in de loop van de komende maanden het gebruik van die naam staken en wereldwijd overgaan naar de naam Linspire."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/318155). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×