Managed hosting door True

Belastingdienst gaat open met Xbrl

 

De ministeries van Financiën en Justitie zijn gezamenlijk een projectgroep gestart om met behulp van de open standaard eXtensible Business Reporting Language (Xbrl) de administratieve lasten voor ondernemers te verlichten. Wellicht dat dit de definitieve doorbraak in Nederland wordt.

Xbrl is een open standaard voor het verzamelen, publiceren en applicatieonafhankelijk uitwisselen van financiële informatie. Een belangrijk onderdeel voor de werking van Xbrl is het bepalen van een zogenoemde taxonomie, een standaardbeschrijving voor de inhoud van financiële verslaggeving. Een soort woordenboek.
 
Tot nu toe waren de initiatieven voor zo'n Nederlandse taxonomie versnipperd. Daar lijkt verandering in te komen nu de ministeries van Justitie en Financiën met hun projectgroep het initiatief nemen en de Belastingdienst in de nabije toekomst financiële rapportages van bedrijven wil ontvangen in Xbrl-formaat. De Belastingdienst heeft een bepaalde massa als het gaat om het afhandelen van financiële informatie en dat zou de doorbraak van Xbrl kunnen versnellen.
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 2 juli 2004.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/307115). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.