Managed hosting door True

Boekenclub ECI stapt over op SAP

 

Enkele maanden nadat boekenclub ECI werd overgenomen door investeerder Clearwood, besluit het bedrijf zijn ict over te zetten op SAP-software. Vooral eerdere ervaringen gaven de doorslag. Door de gekozen oplossing kan de boekenclub zijn nieuwe en toekomstige bedrijfsprocessen beter uitvoeren. De ict-afdeling gaat ook zorgen voor de automatisering bij andere Clearwood-bedrijven. “De eerste synergie tussen de overgenomen bedrijven is hierdoor een feit.”

De volledige automatisering van boekenclub ECI wordt overgezet op SAP-software. Daartoe heeft de nieuwe eigenaar van de club, de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood, onlangs een contract met de zakelijke softwareleverancier gesloten. Clearwood nam ECI eind 2008 over van het Duitse mediaconcern Bertelsmann.

De goede ervaringen van de investeringsmaatschappij met software van SAP gaven de doorslag voor de keuze. "Alternatieven werden niet zinvol geacht", meldt de woordvoerder van ECI. Zijn bedrijf heeft voor SAP gekozen omdat de software flexibel en stabiel zou zijn. Bovendien zou SAP bij andere mediabedrijven een stabiele infrastructuur hebben ontwikkeld en is de functionaliteit volledig.

Andere bedrijven

De ict-afdeling van ECI gaat ook zorgen voor de automatisering bij andere Clearwoodbedrijven. Andere bedrijven waarin Clearwood investeert, zoals gebakfabrikant Maitre Paul, maken ook gebruik van SAP. "De eerste synergie tussen de overgenomen bedrijven is hierdoor een feit."

De gekozen oplossing van SAP stelt ECI in staat om zijn nieuwe en toekomstige bedrijfsprocessen uit te voeren. Belangrijkste vernieuwing is dat ook niet-leden boeken kunnen aanschaffen via de boekenclub. Daarbij hanteert ECI wel een andere boekenprijs zonder ledenkorting.

De bedrijven hebben niet bekendgemaakt hoeveel geld met de overeenkomst is gemoeid. ECI draait een jaaromzet van ongeveer honder miljoen euro. Er werken 550 medewerkers. De onderneming is gevestigd in Vianen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2931248). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×