Managed hosting door True

Bedrijven geven minder uit aan ERP-software

 

Budget geld planning

Bedrijven doen veel minder investeringen in erp-software in 2009 dan in 2008. Onderzoeksbureau IDC verwacht dat leveranciers een lastig jaar krijgen. De investeringen aan crm-software blijven ongeveer gelijk. Dat is opvallend, omdat tijdens de vorige economische crisis bedrijven minder geld uitgaven aan deze software.

West-Europese bedrijven geven in 2009 veel minder uit aan enterprise resource planning (erp), voorspelt onderzoeksbureau IDC. Ongeveer eenvijfde van de respondenten zegt het komende jaar minder of veel minder uit te geven aan erp-software. Vooral de grotere bedrijven in West-Europa gaan er op besparen.

"Voor erp-leveranciers wordt het komende jaar een moeilijk jaar. Vooral voor de leveranciers die verkopen aan grote bedrijven", aldus onderzoeker Bo Lykkegaard.

Het onderzoeksbureau vindt het opvallend dat de uitgaven aan customer relationship management (crm) blijven stijgen. In 2001, toen de ict-sector ook in zwaar weer verkeerde, daalde de investeringen aan crm-software wel. "We zien veel organisaties investeren in verkoopsoftware, ecommerce, internet-based marketing, loyalty management en zelfbediening door klanten. Organisatie hopen hier mee de kosten om zaken te doen omlaag te brengen", aldus Lykkegaard.

Enterprise resource planning (erp) is een geïntegreerd softwarepakket dat onder andere kan worden gebruikt voor personeelsadministratie en -planning, financiële administratie en voorraadbeheer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2919593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dit zijn opensource alternatieven: OpenBravo, Open Erp, Compiere etc. Voor de kosten hoef je het niet te laten.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×