Managed hosting door True

Geduvel met partners kost Sperry onderdelen

 

Van SAP-specialist Sperry zijn Sperry Holding en Sperry BV failliet verklaard. Het advieskantoor uit Oss ligt overhoop met ex-partners die recht op vergoedingen menen te hebben. Volgens directeur Dick Schouw is de rest van het bedrijf gezond.

Nadat eerst Sperry Holding bankroet ging, heeft nu ook Sperry BV het loodje gelegd. Curator Bas van Dooren van Holla, Poelman Van Leeuwen Advocaten heeft voor elf man ontslag aangevraagd. Het onderzoek naar de oorzaken van de beide faillissementen moet de curator nog aanvangen. "Maar", weet Van Dooren, "er bestaan allerlei onduidelijke claims van de ex-partners en de directie. Er is een hoop geduvel over wie nu schuldenaar van wie is. Ik vraag me nu al af of ik daar ooit precies zal uitkomen."

Directeur Dick Schouw van Sperry stelt dat zijn bedrijf nog uit andere werkmaatschappijen bestaat die buiten het conflict vallen. "Onze activiteiten in Europa, China en de Verenigde Staten en onze opleidingstak lopen door en draaien redelijk goed."

Sperry, met naast het hoofdkantoor in het Noord-Brabantse Oss vestigingen in de VS (Oakland) en China (Hongkong, Shanghai), adviseert grote organisaties over het verbeteren van hun zakelijke processen met SAP-software als ondersteuning. Op de website staan als referentie klinkende klantnamen van onder andere Heineken, Unilever, Q8, Adidas, DSM, Chemtura, Organon, Akzo Nobel, Philips, ABN Amro, Rabobank en Nationale-Nederlanden. Er werkten voor de faillissementen zo'n 45 man bij de Sperry Groep.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2901470). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×