Managed hosting door True

Ctac boekt recordcijfers over 2008

 

Ict-dienstverlener Ctac boekt ondanks de wereldwijde economische crisis recordcijfers over 2008. Sinds het vierde kwartaal van 2008 is sprake van lichte druk op de resultaten, maar het bedrijf zegt de mogelijke terugloop van de vraag naar diensten en software op te kunnen vangen door de goede resultaten over 2008.

Ict-dienstverlener Ctac uit Den Bosch boekt over 2008 de hoogste omzet en winst sinds de oprichting van het bedrijf in 1992. De omzet steeg met 44 procent en kwam uit op 72,3 miljoen euro. De nettowinst kwam in 2008 uit op 4,9 miljoen euro waar het bedrijf in 2007 nog 1,7 miljoen euro noteerde.

Volgens ceo Bart Hogendoorn was er in het laatste kwartaal van 2008 en de eerste twee maanden van 2009 sprake van lichte druk op de financiële resultaten. Maar de bestuursvoorzitter denkt door de sterke financiële positie een mogelijke terugloop van de vraag in 2009 op te vangen. Het bedrijf kan niet aangeven in welke mate de huidige economische ontwikkelingen zullen doorwerken op de bedrijfsresultaten en doet daardoor geen voorspellingen over de financiële verwachtingen voor 2009.

De resultaten over 2008 zijn sterk verbeterd ten opzichte van 2007. Toen daalde de winst met bijna twintig procent bij een omzetstijging van dertig procent. Volgens het bedrijf werden de resultaten gedrukt door investeringen in de eigen back-office systemen die noodzakelijk waren voor groei van de organisatie.

Groei

In 2008 steeg het aantal werknemers met zeventien procent tot 480 mensen. Het bedrijf groeide ook door overnames. Het nam retailsoftwareleverancier Crossverge over. Het management vergrootte zijn belang in logistieke SAP-dienstverleners Myuice en Yanta en door vergroting van het meerderheidsbelang kreeg het bedrijf Alphalogic en Re-spect in handen.

Ctac breidde eind 2008 zijn productaanbod uit met erp en crm software van Microsoft Dynamics. Door die stap kan het bedrijf zich meer richten op kleine en middelgrote bedrijven waarvoor een SAP-implementatie te duur of te uitgebreid is.

Sinds 1 mei 2008 is het bedrijf opgedeeld in vier divisies: Business Services,  Midden- en Kleinbedrijf, Managed Services en Professional Services. C-tac verwacht zich door uitbouw van de marktposities en cross selling-mogelijkheden te profileren als SAP- en erp-specialist.

Het sinds 1998 beursgenoteerde bedrijf sleepte een grote opdracht binnen voor de Amsterdamse woningcorporatie Ymere. Het bedrijf kwam in 2008 negatief in het nieuws door een mislukte SAP-implementatie bij de provincie Noord-Holland en Free Record Shop.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2896384). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×