Managed hosting door True

Philips in zee met Capgemini

Dit artikel delen:

Philips Business Application Services huurt Capgemini in om beter te opereren. Daarbij levert Capgemini expertise op het gebied van applicatietechniek en adviseert de automatiseerder de interne it-afdeling van Philips over hoe er met de commerciële divisies moet worden samengewerkt.

Philips Business Application Services is een van de interne IT-dienstverleners van Philips. Door expertise en advisering van Capgemini in te huren wil P-BAS voor Philips betere prestaties neerzetten, of zoals de it-divisie het zelf omschrijft: 'meer klantgerichtheid, competitievere dienstverlening en meer toegevoegde waarde'

SAP

De strategische samenwerking moet in ieder geval leiden tot een verdere standaardisatie van processen en applicaties. Verder verwacht P-BAS een vereenvouding en verbetering van de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van de it-processen.

De nadruk ligt hierbij op SAP: P-BAS is verantwoordelijk voor de invoering hiervan in het Philips-concern. In 2006 organiseerde Philips nog een grote wervingscampagne om SAP-specialisten aan te trekken. Die zijn schaars, dus hulp van buitenaf is op den duur vaak onontbeerlijk.

Verbeteringen

De advisering die Capgemini gaat doen, moet zorgen voor een betere verstandhouding tussen de it-divisie en de commerciële Philips-divisies. P-BAS contracteerde Capgemini na een aanbesteding. De it-dienstverlener zet zowel in Nederland als in India medewerkers in om de it-club van Philips te ondersteunen.

Andreas Schumm, baas van Philips Business Application Services, zegt dat het inhuren van Capgemini niet alleen te maken heeft met extra capaciteit, maar ook modellen moet opleveren om computersystemen voor nieuwe Philips-klanten of aangekochte bedrijven makkelijk te migreren of integreren.

Domper

Opmerkelijk is dat Atos Origin, waarvan een deel van de wortels bij Philips ligt, deze opdracht niet heeft gekregen. Het bedrijf kreeg in 2006 ook al een domper toen Philips het wereldwijde werkplekcontract met Dell ontbond. Atos Origin en Getronics waren daarbij onderaannemers.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.