Managed hosting door True

Wolters Kluwer onderzoekt afstoting Corsearch

 

verbranden

Informatieconcern Wolters Kluwer onderzoekt de mogelijkheden om het onderdeel Corsearch af te stoten. Dit onderdeel levert diensten op het vlak van het beschermen van merknamen en valt onder de divisie Governance, Risk & Compliance. Corsearch draaide in 2016 een omzet van zo'n vijftig miljoen euro.

Hoewel het bedrijf goed draait en profiteert van de vraag naar online-merkbescherming wordt het niet meer als kernactiviteit van de divisie gezien. Wolters Kluwer Governance, Risk & Compliance wil zich concentreren op de activiteiten op het gebied van compliance & risicobeheeroplossingen voor multinationals, financiële dienstverleners en advocatenkantoren.

Wolters Kluwer heeft het bureau Evercore aangetrokken om de strategische alternatieven voor Corsearch te bepalen. Het bedrijf geeft daarbij dat het niet zeker is dat deze verkenning tot een transactie leidt.

Afstoten

In 2013 investeerder Wolters Kluwer nog in deze specifieke tak van juridische dienstverlening middels de overnames van het Amerikaanse Citizenhawk (software en diensten op het gebied van merkenrechtbescherming op internet) en Avantiq, een Luxemburgs bedrijf dat internationaal onderzoek doet naar handelsmerken en domein- en bedrijfsnamen.

Twee weken geleden kondigde Wolters Kluwer al aan zijn Transport Services-tak te willen verkopen. Ook dit onderdeel maakt deel uit van de divisie Governance, Risk & Compliance-divisie. En ook deze voorgenomen afstoting is opvallend omdat Wolters Kluwer in 2011 nog een overname in België deed om zijn positie op deze markt te versterken.

Jaaromzet

Wolters Kluwer levert wereldwijd professionele informatie en software aan fiscalisten, accountants, juristen, verzekeraars en zorgverleners. In 2016 realiseerde het concern een omzet van 4,3 miljard euro (2015: 4,2 miljard). De nettowinst steeg van 583 miljoen naar 618 miljoen euro. Het bedrijf telt negentienduizend medewerkers en is wereldwijd in veertig landen actief.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6007503). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Wolters Kluwer
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×