Managed hosting door True

Dimension Data koopt Microsoft-expert Ceryx

 

Handen schudden

Ict-dienstverlener Dimension Data heeft voor een onbekend bedrag het niet-beursgenoteerde bedrijf Ceryx overgenomen. Deze in het Canadese Toronto gevestigde onderneming biedt een reeks diensten in de Microsoft Messaging & Collaboration Suite, waaronder Office 365, Exchange, Sharepoint en Skype for Business.

Ceryx wordt opgenomen in de zogeheten ITaaS Service Unit van Dimension Data. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf - onderdeel van de Japanse NTT Group - zal het aanbod van Ceryx combineren met zijn Microsoft-expertise. Het wil zo een volledig mogelijk dienstenpakket leveren met on-premise, private cloud en publieke cloud, Office 365 - of een hybride vorm - voor Microsoft Exchange, Sharepoint en Skype for Business. Hieronder valt ook het private-cloudaanbod met de naam Cloud Services for Microsoft.

Ceryx richtte zich tot voor kort op grootzakelijke klanten in Canada en de Verenigde Staten maar verwierf onlangs nieuwe klanten in Europa. Middels de overname wil Dimension Data (omzet 7,5 miljard dollar) zijn wereldwijde positie in de markt voor Microsoft-diensten sneller uitbreiden. Het bedrijf merkt onder klanten een groeiende vraag naar zijn private-cloudaanbod voor Exchange, Sharepoint en Skype for Business.   

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5734099). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Dimension Data
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×