Managed hosting door True

‘Rebelse dochter VMware aast op moeder EMC’

 

Overname

Waar VMware in 2003 nog ten prooi viel aan opslaggigant EMC, lijken de rollen nu te worden omgedraaid. VMware zou serieus onderzoeken of het mogelijk is om de eigen moedermaatschappij EMC over te nemen. Dit zou moeten gebeuren door middel van een ‘downstream merger’, waarbij voor vijftig miljard dollar nieuwe VMware-aandelen worden uitgeschreven die vervolgens in worden geruild voor EMC-aandelen.

Dit meldt Emerce op basis van berichtgeving door tech-website Re/code. Op dit moment zitten ze bij EMC niet te wachten op een rebelse actie van dochter VMware, maar dat zou op korte termijn kunnen veranderen. EMC-ceo Joe Tucci is tegen een overname, maar mede door zijn leeftijd van 68 jaar wordt verwacht dat hij niet lang meer op zijn post zal zitten. EMC-aandeelhouder Elliott Management van Paul Singer zinspeelt al enige tijd op loskoppeling van VMware zodat dit bedrijfsonderdeel zelfstandig beter kan groeien.

In 2003 betaalde EMC ‘slechts’ 625 miljoen dollar voor VMware. Niemand kon toentertijd inschatten dat de virtualisatietechnologie van het bedrijf zo groot en belangrijk zou worden. VMware is op papier nog steeds kleiner dan zijn moederbedrijf, maar in potentie kan het veel groter worden. Door nieuwe aandelen uit te geven en deze te ruilen tegen EMC-aandelen zou EMC dus onderdeel worden van VMware.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5587805). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ik dacht dat HP Enterprise op EMC aast.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×