Managed hosting door True

vDesk-oplossing wordt gebruikt door ING

Citrix koopt VDI-specialist RingCube

 

Citrix Systems neemt voor een onbekend bedrag de Amerikaanse desktopvirtualisatiespecialist RingCube Technologies over. De software van RingCube is met name geschikt voor het uitrollen van een virtuele desktop infrastructuur (vdi). Een gebruiker van RingCube is de ING Group. RingCube wordt onderdeel van Citrix's Enterprise Desktops and Applications divisie. De RingCube software is nu beschikbaar in combinatie met het Citrix XenDesktop 5 platform.

RingCube vDesk virtualiseert werkplekken en vergemakkelijkt toegang en beheer van apparatuur van eindgebruikers. RingCube's vlaggenschip is het product vDesk dat kan worden gebruikt voor applicatievirtualisatie en desktopvirtualisatie. Met vDesk worden applicaties, data en instellingen gevirtualiseerd.

Met RingCube software kan compressie van data binnen een virtuele machine plaatsvinden en opgeslagen worden in een vDisk-bestand. Dit bestand bestaat uit applicaties, data van gebruikers en toepassingen. De vDisk-bestanden hebben toegang tot gedeelde applicaties en besturingssytemen op een server. It-beheerders kunnen daardoor virtuele desktopservers in een omgeving beheren.

It-afdelingen kunnen met vDesk kosten besparen op het gebied van dataopslag en sneller vdi-omgevingen uitrollen, aldus Citrix. Tijdens een ramp of elektriciteitsuitval stelt de vDesk-technologie medewerkers in staat door te werken. Ook Nederlandse bedrijven gebruiken deze software. Zo gebruikt de ING Group de technologie van RingCube Technologies.

AppSense, Liquidware Labs, Microsoft, Tricerat

vDesk is compatibel met Microsoft Hyper-V, App-V en System Center. Ook werkt het met desktopvirtualisatieoplossingen van AppSense, Liquidware Labs en Tricerat. Verder wordt vDesk geïntegreerd in de XenDesktop oplossingen van Citrix.

Citrix is de laatste maanden op de overnametoer. In mei 2011 kocht het vdi-specialist Kaviza. Dit bedrijf levert een vdi-in-a-box appliance voor desktopvirtualisatie in het mkb. Kaviza werd al verkocht op de Nederlandse markt door Securecomm.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4087505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Beste Wiltold,
Ik ben het niet eens met hoe je dit product beschreven hebt met haar positie in VDI architectuur.

RingCube is een laag die ergens in de VDI architectuur tussen andere lagen een plek krijgt. Dit betekent dat de behoefte aan een User Management oplossing zoals PowerFuse of AppSense blijft bestaan.
Als we goed kijken dan zien we dat er weer een laag aan het VDI model toegevoegd is.
Maar......... is VDI al niet genoeg complex en duur terwijl er nog een laag bij komt??

Ik ben het helemaal met Reza eens.
De omschrijving van Ringcube getuigd nu niet bepaald van product kennis.

Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.