Managed hosting door True

Stichting WonenBreburg kiest voor PQR

 

Werkplek

Woningcorporatie WonenBreburg heeft voor de uitvoering het project Flexit gekozen voor dienstverlener PQR. De applicaties en desktops worden door PQR, in het kader van 'het nieuwe werken', gevirtualiseerd. Uiteindelijk worden alle werkplekken van WonenBreburg als tijd- en plaatsonafhankelijke dienst worden aangeboden.

De woningcorporatie koos voor een werkconcept dat naar eigen zeggen 'bijdraagt aan de gewenste cultuur van diensten verlenen'. Dat gaat om samenwerking, ondernemerschap, communicatie en betrokkenheid. Om dit werkconcept vorm te geven worden op termijn alle locaties ingericht met flexibele werkplekken, die als tijd- en plaatsonafhankelijke dienst worden aangeboden. WonenBreburg maakt hiervoor onder andere gebruik van virtualisatietechnieken van Citrix. 

In april 2010 krijgt de afdeling in Breda nieuwe flexwerkplekken, net als de nieuwbouw voor een andere afdeling in Tilburg. Deze locaties gaan als testlocatie voor de overige vestigingen fungeren. In eerste instantie worden honderd flexwerkplekken gerealiseerd. PQR levert hierbij onder andere oplossingen van Citrix XenDesktop VDI, de user workspace management oplossing van RES PowerFuse, HP ProLiant servers en een storage area network (san) van Hitachi Data Systems (HDS).

De Stichting WonenBreburg is een woningcorporatie met bijna dertigduizend woningen in Tilburg en Breda. Bij de Stichting werken 440 mensen verspreid over locaties in deze steden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3271739). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.