Managed hosting door True

Gemeente Zwolle virtualiseert 1500 werkplekken

 

De Gemeente Zwolle gaat desktopvirtualisatie toepassen. Dat doet het bij 1500 werkplekken verdeeld over dertig locaties. Het hoopt zo de werkplekken makkelijker te beheren en het energieverbruik te verminderen.

De Gemeente Zwolle gaat 1500 werkplekken virtualiseren. Daartoe heeft het een contract gesloten met dienstverlener Pecoma Business Technology. De gemeente hoopt door virtualisatie toe te passen het beheer terug te brengen en het energieverbruik te verminderen.

De werkplekken zijn verspreid over dertig locaties. Doordat er veel afgeschreven werkplekken zijn, hebben medewerkers van de gemeente nu nog last van lange inlogtijden, hoge energiekosten en hoge beheerkosten. "Door middel van virtualisatie kan de gemeente Zwolle straks de persoonlijke omgevingen aanbieden op iedere gewenste locatie", zegt projectmanager Edwin Dennissen. De gemeente kiest voor software van VMware in combinatie met Wyse Thin Clients.

Besparing van 46 procent

De gemeente voerde in 2008 een Energie Optimalisatie Scan van Pecoma uit. Daaruit bleek dat de gemeente 46 procent kan besparen op de energiekosten. Dat doet het onder andere door de serverhardware automatisch off-line te zetten als deze niet wordt gebruikt door de virtualisatiesoftware.

Pecoma werd gekozen na een Europese aanbesteding uit vijf organisaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2911906). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Ik neem aan dat de besparing van 46% op energiekosten wordt gerelateerd aan het totaal energieverbruik van alle IT bij de gemeente Zwolle. Als het alleen over die 1500 werkplekken moet 70% tot 80% haalbaar zijn. Misschien bedoelen jullie hier 46% besparing op het beheer van die 1500 werkplekken, want dat is eveneens haalbaar. Ergo: of de berichtgeving hier is niet volledig, of Pecoma levert geen optimale oplossing.

46% is over totale IT bij gemeente zwolle....

Al eens gedacht om je telefooncentrale ook te virtualiseren? Ook dit is mogelijk.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×