Managed hosting door True

Parallels brengt virtualisatie voor Windows Vista

 

Parallels verbetert zijn virtualisatiemogelijkheden voor Windows middels een gratis update. De leverancier van virtualisatiesoftware voegt nu Windows Vista toe als hoofdbesturingssysteem (host) en verbetert het prestatieniveau van de nieuwe Windows-versie als gastplatform.

De update is beschikbaar voor versie 2.2 van Parallels' Workstation-product. Die software draait op Windows en Linux. De uitvoering voor Mac OS X heet Parallels Desktop en ondersteunt Windows Vista ook. Het bedrijf biedt met de update nu volledige ondersteuning voor het draaien van Workstation bovenop Vista.

Daarnaast is het prestatieniveau voor Vista als virtuele machine verbeterd, volgens de leverancier tot wel 200 procent. Vista komt deze week uit voor zakelijke gebruikers en in januari voor consumenten. Parallels ondersteunt als gastbesturingssystemen ook andere Windows-versies, Linux, Solaris x86, FreeBSD, OpenBSD, OS/2 en DOS.

Geen Home
Overigens beperkt Microsoft het gebruik van de Home-varianten (Home Basic en Home Premium) van Windows Vista voor virtualisatie. De eindgebruikersovereenkomst (EULA) verbiedt Vista Home te draaien als virtuele machine. Dit geldt voor de winkel- en oem-uitvoeringen van het nieuwe besturingssysteem.

Software-ontwikkelaars die Vista verkrijgen via een MSDN-abonnement (Microsoft Developer Network) zien deze beperking niet terug in de gebruikerslicentie. Microsoft geeft als officiële reden dat virtualisatie nog niet rijp genoeg is. Het doelt daarmee op de thuisgebruiker aangezien bedrijfsgebruik van virtualisatie juist enorm in de lift zit. Microsoft draagt daar aan bij met zijn Virtual PC- en Virtual Server-software.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1781068). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×