Managed hosting door True

Hoogste stijging jaaromzet voor Tata in drie jaar

 

It-dienstverlener Tata Consultancy Services (TCS) heeft zijn boekjaar 2017 afgesloten met een jaaromzet van iets meer dan negentien miljard dollar. Dat is 1,51 miljard of 8,6 procent meer dan in 2016. Het is de hoogste aanwas in drie jaar voor TCS.

Het operationele inkomen van de van oorsprong Indiasche it-groep tikte af op bijna 4,5 miljard dollar. De marge bedroeg bijna 25 procent. Vooral in het vierde kwartaal van het boekjaar trok het bedrijf uit Mumbai een spurt: de omzet lag in die periode bijna 43 procent hoger dan in het voorgaande boekjaar.

‘De hoge vraag naar digitale diensten over alle sectoren heen en grote transformatie-deals hebben ons een van onze beste kwartalen van de laatste jaren opgeleverd’, zegt ceo Rajesh Gopinathan. ‘Dit sterke einde laat ons toe om het nieuwe boekjaar met vertrouwen tegemoet te zien.’

Tata heeft nu wereldwijd zo’n 394.000 mensen in dienst en is actief in 46 landen, waaronder de Benelux. Naar beurswaarde is het momenteel het meest waardevolle bedrijf van India. Eerder deze maand kwam het bedrijf nog uit de bus als ‘nummer één naar klantentevredenheid’, in de Whitelane Study, een onderzoek bij tweehonderd topmanagers van grote bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6342220). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.