Managed hosting door True

Hysopt haalt 1,9 miljoen euro kapitaal op

 

Hysopt, een Antwerpse startup en spin-off van de Universiteit Antwerpen, heeft haar kapitaal versterkt. De angel investor Karl Willemen, investeringsfonds Qbic en een strategische partner willen daarmee de groei van de onderneming een impuls geven.

Hysopt biedt ontwerp- en simulatiesoftware aan voor grote verwarmings- en koelinstallaties. Die laat technische ontwerpers van bouwheren, studiebureaus en installatiebedrijven toe om grote verwarmings- en koelinstallaties accurater uit te werken. Dat levert energiezuinige installaties op met potentieel meer dan dertig procent besparing in energiekosten en met een hoger comfortniveau. Op die manier wordt ook tegemoetgekomen aan de klimaatdoelstellingen van de overheid.

De startup is nu aanwezig in België en Nederland. Met de bijkomende middelen wil het bedrijf internationaal doorgroeien in de heating (verwarming), ventilation (ventilatie) en air conditioning (airconditioning of koeling) (hvac)-sector.

‘De investering gaan we gebruiken om uit te breiden naar andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken’, zegt ceo Peter Van Roosbroeck. ‘Onze focus ligt op klanten die duurzame installaties met een hoog rendement willen. Vooral bij de planning of renovatie van ziekenhuizen, scholen, woontorens, bedrijvencomplexen en alle andere grote gebouwen, is onze software bijzonder nuttig.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6400542). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.