Managed hosting door True

Spacemesh haalt drie miljoen op voor bitcoin-killer

 

Bitcoin

De van oorsprong Israëlische startup Spacemesh heeft drie miljoen dollar groeikapitaal opgehaald. Het bedrijf heeft een nieuw soort blockchain-protocol ontwikkeld waarmee het de bestaande problemen rond cryptomunten wil oplossen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de bitcoin werkt het systeem van Spacemesh niet met een ‘proof of work’ maar met een ‘proof of space-time’. Het protocol, dat gemaakt is om te draaien op normale desktopcomputers, laat nieuwe pc’s toe om het netwerk te vervoegen via ongebruikte ruimte op hun harde schijf. Door gewone hardware in te zetten, moeten er geen specifieke componenten (bijvoorbeeld krachtige grafische kaarten) aanwezig zijn om te minen. Ook het gebruik van cloudinfrastructuur wordt zo overbodig. Het protocol ondersteunt ook een hoge mate van schaalbaarheid, maar blijft toch gedecentraliseerd.

Met het nieuwe systeem wil Spacemesh een antwoord bieden op alle problemen die huidige cryptomunten vaak met zich meebrengen: de toegang ertoe is voor gewone burgers beperkt en ze dienen vaak enkel als vehikel om ‘snel rijk te worden’. Een groot deel van het kapitaal is ook in handen van een kleine groep mensen en bij de meeste cryptocoins is het proces om ze te verhandelen duur, omslachtig en tijdrovend. Bovendien kan men ook vragen stellen over de veiligheid en het effect op het milieu.

Spacemesh is nu begonnen met de ontwikkelen van een eerste versie van zijn gratis open source blockmesh-besturingssysteem.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6353864). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.