Managed hosting door True

Windows 10 krijgt ‘niet storen’-functie

 

Windows 10

Wie gedurende een bepaalde tijd niet gestoord wil worden door notificaties kan daarvoor binnenkort in Windows een speciale functie aanspreken. De ‘Quiet Hours’-functie is voorlopig enkel voor testers beschikbaar.

Microsoft gaat Windows 10 uitrusten met een ‘niet storen’-functie. Dat schrijft het bedrijf in een blogbericht. De nieuwe functie (‘Quiet Hours’ gedoopt) zorgt ervoor dat gebruikers geen notificaties binnenkrijgen tussen vooraf bepaalde uren.

Ook wanneer bepaalde games worden gespeeld kan Quiet Hours vanzelf aanspringen. Wanneer de spelactiviteiten dan stoppen, worden de gemiste notificaties getoond. Het wordt ook mogelijk om uitzonderingen toe te voegen: van bepaalde personen kunnen toch nog berichtjes getoond worden, ook  al staat Quiet Hours ingeschakeld.

De nieuwe functie is voorlopig enkel beschikbaar voor testers uit het Insider-programma van Microsoft en dan enkel die gebruikers die zich voor de zogenaamde Fast Ring hebben opgegeven. Waarschijnlijk zal het bedrijf de functie later breed uitrollen in nieuwe Windows-updates. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6280649). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.