Managed hosting door True

Samsung maakt kleinste dram-chip ooit

 

Samsung 10 nanometer DDR-RAM

De Koreaanse technologiereus Samsung heeft de kleinste dram-chip ter wereld gebouw, zo stelt het in een persbericht. Het kleinood werkt met transistorverbindingen van 10 nanometer, dat is vijfduizend keer dunner dan een menselijke haar.

Het plakje silicium bevat acht gigabit aan ddr4-ram en kan gebruikt worden in een hele reeks It-oepassingen, zegt Samsung. Volgens het bedrijf is de meest performante en energiezuinige 8 Gigabit dram-chip en meteen ook de kleinste. Tegenover de eerste generatie geheugenchips van 10 nanometer biedt de nieuweling 10 procent meer performantie en verbruikt hij 15 procent minder stroom.

Deze nieuwe geheugenchips kunnen een maximale datarate aan van 3600 Megabit per seconde, de eerste generatie bleef steken op 3200 Megabit. Dat werd onder meer bereikt door het invoeren van een nieuw ‘data sensing system’ waarmee heel nauwkeurig bepaald wordt welke data in de geheugencellen moet weggeschreven worden. Er wordt ook een nieuwe ‘air spacer’ ingezet zodat geheugencellen elkaar niet parasiteren.

De nieuwe technologiëen die werden ontwikkeld om deze chips te bouwen, zullen er ook voor zorgen dat de volgende generatie geheugenchips (ddr5, hbm3, lpddr5 en gddr6) sneller geïntroduceerd kunnen worden. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6267644). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.