Managed hosting door True

Rotterdam wordt thuishaven van robotcongres

 

De tweede editie van de International Robotics Week vindt plaats in Rotterdam. Op 14 en 15 februari 2018 is het WTC Rotterdam de plek waar bedrijven en betrokkenen robots en onbemande systemen tentoonstellen. Er is ook een seminarprogramma en in de dag voor de officiële opening van het evenement vinden er tours plaats langs bedrijven en organisaties in Rotterdam en omgeving die robotica inzetten.

Dat melden de organisatoren RoboBusiness Europe en TUS Expo. Het evenement dat in 2017 voor het eerst plaatvond in Den Haag is in 2018 gekoppeld aan de Maasstad. Tijdens het evenement is naast robotics ook veel aandacht voor artificial intelligence (ai) en onbemande systemen.

Bij de eerste editie waren ruim driehonderd bedrijven aanwezig uit de zorg, agricultuur, voedingsindustrie, schoonmaakindustrie, maritiem sector en de logistiek.

Het programma bestaat naast een vakbeurs uit presentaties van internationale robotica-experts van universiteiten. Vanuit Nederland is de TU Delft betrokken dat met het Robotics Institute en RoboValley beschikt over 170 experts op het gebied van robotica en aangrenzende kennisgebieden. 

Tijdens het evenement vinden demonstraties plaats en is er ruimte voor startups. Er is een speciaal programma rondom de beveiliging van drones en bedrijven en potentiële klanten kunnen gekoppeld worden via een matchmaking-programma. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6071962). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×