Managed hosting door True

Groningse game-ontwikkelaars starten coöperatie

 

Online gaming

Achttien partijen die games ontwerpen, bouwen en faciliteren hebben in Groningen de coöperatie Game Bakery opgericht. Doel ervan is het door kennisuitwisseling en samenwerking profiteren van elkaars expertise, bijvoorbeeld bij het bedenken van nieuwe projecten. De 'spelletjesbakkers' lopen uiteen van ontwikkelaars op het gebied van serious en applied games en virtual reality tot makers van entertainment games en augmented reality prentenboeken.

Bijna een jaar geleden betrok een groep game-ontwikkelaars en andere creatievelingen een pand aan de Europaweg in Groningen. Deze multidisciplinaire opzet beviel zo goed dat de samenwerking in een coöperatie is gegoten. Volgens de initiatiefnemers is voor de naam Game Bakery gekozen omdat het 'gaat om een 'fusion kitchen' waar door creatieve pioniers vakkundige, geduldig en met liefde nieuwe games worden ‘gebakken’: soms naar origineel recept, maar vaker nog op innovatieve manieren en met spannende, nieuwe ingrediënten.'

Op donderdag 2 maart 2017 vindt de officiële opening plaats van deze Groningse game-ontwikkelingshub. De coöperatie staat open voor nieuwe leden.

Tot de huidige leden van de Game Bakery behoren: 3xBlast, Big Bang Studio, BlauwPrint, Daniel Haitink, De VR arcade Amsterdam, Ipas, Job Talle, Gee!Design, Mannen in de Ruimte, Multiverse Narratives, Plukit, Properly Decent, SamArt, Sfinx Games, Studio Bleep, SmartArt, Stark Learning, Zulfugar99.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5966597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×