Managed hosting door True

Boek: Node.js voor webontwikkelaars

 

Node.js is een runtime-omgeving waarop Javascript-applicaties worden ontwikkeld en draaien. In tegenstelling tot andere Javascript-toepassingen worden Node.js-applicaties echter niet gedraaid in de browser, maar op de server. Node.js maakt gebruik van een non-blocking en event-driven architectuur, waardoor ontwikkelaars op een snelle en schaalbare manier applicaties kunnen schrijven.

Uitgeverij Van Duuren Informatica heeft een leerboek uitgebracht over Node.js, geschreven door Peter Kassenaar. In het boek Web Development Library – Node.js (ISBN 978-90-5940-837-1, prijs 24,85) valt te leren hoe het Node.js-platform wordt ingezet voor het maken van websites en -servers. Er wordt uitgelegd hoe eigen modules zijn te schrijven en hoe er met bekende node package manager (npm)-modules gewerkt kan worden zodat een webontwikkelaar niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Auteur Peter Kassenaar claimt dat na het bestuderen van dit boek mensen in staat zijn om zelf applicaties op de 'MEAN'-stack (MongoDB, Express, AngularJS en Node.js) te schrijven. Kassenaar heeft een it-achtergrond en is inmiddels auteur van diverse boeken over algemeen pc-gebruik, programmeertalen en internettechnieken. Hij is gespecialiseerd in Javascript, front-endtools, -libraries en -toepassingen.

Bij Van Duuren Informatica zijn dit jaar nog andere boeken van de hand van Kassenaar verschenen, waaronder CSS3 (samen met Peter Doolaard) en het Handboek Windows 10.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5623073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×