Managed hosting door True

Investeerder steekt 4 miljoen dollar in GitLab

 

De Amerikaanse investeerder Khosla Ventures steekt 4 miljoen dollar in open source-ontwikkelplatform GitLab. De van oorsprong Utrechtse start-up zet het kapitaal in om de groei van het platform te versnellen. Daarnaast wordt er geld gestoken in de marketing- en verkoopactiviteiten.

GitLab is een open source-platform waar softwareprogrammeurs met elkaar code kunnen schrijven, controleren en uitrollen. De start-up uit Utrecht ontvangt een injectie van 4 miljoen dollar van het Amerikaanse Khosla Ventures. Dit wordt ingezet om wereldwijd sneller te groeien. Daarnaast investeert het bedrijf in de marketing- en verkoopactiviteiten. Oprichter Sytse Sijbrandij: ‘We willen zo snel mogelijk marktleider worden. We zijn nu al het meest gebruikte product, maar willen ook het meest verkochte product worden.’

GitLab is in 2011 opgericht door Sytse Sijbrandij en telt momenteel 28 medewerkers in zowel Nederland (Utrecht en Amsterdam), de Verenigde Staten (San Francisco, New York) en de Oekraïne (Charkov). Volgens de start-up maken inmiddels meer dan 100.000 bedrijven gebruik van het platform, zoals IBM, NASA, Expedia, CERN en Alibaba.

Eerder dit jaar ontving GitLab een investering van 1,3 miljoen euro van een groep investeerders, waaronder Sound Ventures, 500 Startups, Crunchfund en Liquid 2 Ventures.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5606152). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×